Sådan finder du den bedste arbejdscafé

I dag er der mange freelancere og selvstændige, som arbejder online fra deres computer. Det kan være inden for fag som journalistik, kommunikation, oversættelse, it, konsulent-arbejde eller andet. De har ikke deres eget faste arbejdskontor, og mange af dem har måske heller ikke lyst til at sidde alene hjemme og arbejde, så de vælger i stedet at gå på arbejdscafé. En arbejdscafé bør ligge forholdsvis tæt på din bolig i tilfælde af, at vejret er dårligt, så du ikke skal gå så langt.

Fordelene ved at gå på arbejdscafé er flere. Man kommer ud iblandt andre og har mulighed for at netværke. De fleste caféer i dag tilbyder wifi, og hvis man tilmed køber en kop kaffe eller et måltid mad, så kan man sidde der i flere timer eller det meste af dagen. Man kan også ansøge online om et lån hos https://qred.com/dk/ eller mødes med kunder på den café, hvor man alligevel sidder og arbejder, og så er maden og den gode kaffe jo også lige ved hånden.

Hvordan finder man en god arbejdscafé?

Der findes gode arbejdscaféer i alle større byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg, og man finder frem til dem f.eks. ved at søge online. Man kan enten søge på ordet ’arbejdscafé’ online, og så vil der komme eksempler frem, fordi andre brugere anbefaler disse caféer som arbejdscaféer, eller du kan finde artikler eller avisanmeldelser af caféer.

Du kan også forhøre dig rundt i dit netværk om andres erfaringer med arbejdscaféer. Der vil ofte være et par stykker, som kan anbefale noget, og så kan du jo selv tage derhen og tjekke ud, om det er noget for dig.

Hvad er en god arbejdscafé?

Det er individuelt, hvad folk betragter som en god arbejdscafé. For de fleste er det selvfølgelig afgørende, at der er wifi, så de kan komme online og arbejde, men har du selv din egen trådløse forbindelse, så kan du jo sidde hvor som helst. En anden ting, som folk ofte vægter højt, er den gode kaffe. En kop kaffe at starte dagen på er essentielt for mange, og her serverer mange caféer heldigvis god kaffe, så du får dit daglige koffein-kick både morgen, eftermiddag og aften. Du kan også have nogle krav til maden, og cafémad kan jo variere meget, lige fra nogle småkedelige sandwiches til superlækker morgenmad, brunch og frokostanretninger. Er du vegetar, eller har du besluttet dig for at leve glutenfrit, så må du efter disse caféer. Stemningen på en arbejdscafé er også utrolig vigtig. Her må du se på, hvordan er caféen indrettet. Er der praktisk plads til, at du kan sidde og arbejde ved et bord, og hvor højt spiller musikken i baggrunden? Kan du koncentrere dig om at arbejde på caféen, eller bliver du forstyrret af for megen snak, musik, eller er akustikken dårlig? Heldigvis er der mange caféer at vælge imellem, og det skal nok lykkes dig at finde én, hvor du kan tilbringe gode timer med at arbejde, og hvor du også kan få god kaffe og en bid mad, når behovet er der.