Udsmyk din restaurant på smukkeste vis

Lige nu har du måske ikke din restaurant åben, fordi vi stadig døjer med CoVid-19 pandemien, og myndighederne har pålagt restauranter, cafeer og barer enten at lukke, reducere åbningstiden eller på anden måde sørge for, at der ikke er for mange gæster i lokalerne.

Det er naturligvis en træls situation, men måske kan du vende situationen om til noget positivt i stedet? Du kan bruge perioden til at udsmykke din restaurant, så den er fornyet og flot, når du igen kan åbne for fuld skrue.

Tema eller blot udsmykning?

Noget af det første, du skal beslutte dig for, er, om din udsmykning skal have et tema, eller om du blot vælger kunst og plakater, som du synes er smukke og gode for øjet, så dine gæster bliver glade og fornøjede, når de sidder ved bordene – ikke bare over den forhåbentlig gode mad, men også over udsmykningen på væggene.

Du kan for eksempel vælge at udsmykke væggene med gode Plakater der giver den rette stemning, hvilket er en overkommelig ting også økonomisk. Det betyder, at du også kan skifte plakaterne ud med mellemrum, hvis du synes, der skal noget nyt op på væggene, uden at du skal have den helt store tegnebog frem.

Mange restauranter er udsmykket efter et tema. Det gælder ikke mindst etniske restauranter. Kommer man på en indisk restaurant, vil væggene ofte være beklædt med indiske træpaneler, og der vil være figurer af buddhaer og genstande i messing, som er et klassisk metal til udsmykning og brugsgenstande i Indien. Billeder på væggen vil følge det indiske tema, så man som gæst føler sig hensat til en ægte indisk restaurant i landet selv – og du kan som restauratør sætte en stemning, der gør gæsterne ekstra feststemte.

Seafood restauranter vælger også ofte en udsmykning, der følger havet som tema, og det er jo nærliggende, at man forsøger at skabe en stemning omkring det tema, som køkkenet i restauranten er bygget op omkring.

Kunderne bliver glade for flotte lokaler

Det er evident, at kunderne bliver mere fornøjede for at komme i restauranten, hvis der er gjort noget ud af udsmykningen. Den rette udsmykning viser, at restauratøren har et ægte ønske om at byde sine gæster velkommen i et indbydende miljø, og er det dig, der er indehaveren af stedet, vil du hurtigt opdage, at smukke rammer med god udsmykning giver ekstra penge i kassen. Man har som kunde ganske enkelt lyst til at blive længere og måske lige tage et ekstra glas vin eller en sodavand, hvis rammerne omkring besøget er smukke og indbydende.

Uanset om man er gæst eller restauratør, er det behageligere og mere fornøjeligt at være i lokaler, hvor der er gjort noget ud af udsmykningen og indretningen. Så se dig omkring og find inspiration til, hvor din restaurant kan blive flot og lækker, så gæster ikke alene bliver længere, men også lægger flere penge i kassen.